Cultura

movies

FILME

TEATRU

Post no.1    „Vanatoarea de balene”- 19 decembrie 2007, Palatul Cotroceni

              Bine bine, filme nu am mai văzut (nici măcar acasă, ca să nu mai pomenim de cinematograf), cărti am citit, dar nu pană la capăt si incă imi caut timp să le termin. DAR, am văzut o piesă de teatru pe care o ratasem in vară (din cauza unui examen, nu mai stiu la ce) si pe care vroiam neaparăt sa o vad. „Vanătoarea de balene” sau „Chasse a la baleine” (pe limba mea de suflet–franceza). Tinerii studenti la actorie in cadrul Universitatii Nationale de Artă Teatrală si Cinematografică „I.L. Caragiale”(UNATC), indrumati de doamna Valeria Sitaru au dat nastere unui musical unic, animat si profund datorită abundentei de simboluri si dansuri frenetice. Am asistat la un spectacol complex, animat de tineri talentati, frumosi, cu voci incredibile.

Piesa a fost sustinută de o mini-orchestra. Muzicienii au acompaniat la pian, vioară, harpă si alte instrumente.Acest element a fost foarte bine plasat si a făcut sonorizarea placută, armonioasă si cristalină.

Desi punctul meu de vedere nu este complet obiectiv, sunt sigură si chiar am informatii ca nu este unicul de acest gen. Cei care au fost martorii acestui spectacol sunt de parere ca este reusit, incredibil.

Musicalul se va mai juca din luna ianuarie, in acelasi loc minunat in deplina consonanta cu acest spectacol : intr-o sala elegantă din Palatul Cotroceni.

Deocamdata nu mai am informatii despre deschiderea catre publicul larg sau modalitatea de intrare la spectacol ( cu invitatie sau bilet), dar imediat cum aflu voi oferi mai multe informatii.

Puteti vedea o poza din timpul spectacolului mai jos.

mica2.jpg

CARTI 

Pentru inceput : un post mai vechi. ANais Nin – „Incest”.

Un scurt pasaj dintr-o carte  care m-a intrigat, dar mi-a facut placere sa o citesc. Mircea Cartarescu.

Reclame

5 responses

16 10 2006
roxanik

„CUm mi-am petrecut sfarsitul lumii”…am fost si eu sa vad mult mediatizatul film romanesc si am fost neplacut surprinsa sa vad ca sala de cinematograf era goala.POate acest lucru se datora faptului ca era o zi de luni,dar in orice caz filmul merita toata atentia.
EVident ca filmul este valoros si foarte bine realizat(si nu zic asta doar pentru ca sunt romanca).AU fost scene in care pur si simplu m-au trecut fiorii,au fost momente nu prea reusite din punct de vedere regizoral,dar per ansamblu filmul este stralucit.
DAr,si acum dupa ce l-am vazut, sunt convinsa ca romanii nu l-ar privi cu admiratie sau macar cu atentie.LE-ar trezi amintiri neplacute si sentimente pline de semnificatii dureroase.STiu si eu numeroase persoane care nu merg sa-l vada pentru ca „e inca un film despre revolutia din 1989”.PRejudecatile ii impiedica sa vada capodopere cinematografice,iar mintea lor care ascunde imagini de la acel eveniment e un motiv de a evita subiectul .
PEntru mine are o valoare semnificativa si consider ca au fost 110 minute din viata mea pierdute pentru o cauza nobila si m-a imbogatit  din punct de vedere cultural.

29 04 2007
succespersonal

Filmele te influneteaza, cum te inlfluenteaza si persoanele cu care intri in contact si multe alte lucruri. Incearca sa vezi mai multe comedii decat drame. Pentru ca asta i-ti schimba realitatea i-ti dai seama ca lucrurile nu sunt asa seriose si e bine sa razi.

––––
http://succespersonal.bro.ro/Blog/

29 04 2007
roxanik

AM vazut foarte multe comedii si tocmai din cauza asta am o parere destul de buna despre lume.Asta a fost doar un film romanesc care mi-a ramas mie in minte.Multumesc pentru sfat oricum.

19 05 2007
roxanik

Cel mai recent film vazut la CINEMATOGRAF, in Bucuresti, se numeste „Perfect stranger”.O drama cu influente de thriller, care spune o poveste de viata sub motto-ul : Cat de departe esti dispus sa mergi pentru a pastra un secret?
M-am identificat un pic cu personajul principal al peliculei, care este o jurnalista.Personajul, interpretat de Halle Berry, incearca sa desconspire afacerile murdare din spatele politicii americane, dar i se pun piedici, cum era de asteptat.In film, mai este prezent si Bruce Willis, director al unei marii companii de publicitate si,de data asta chiar nu salveaza pe nimeni.
Deznodamantul filmului este total imprevizibiil,sirul evenimentelor au o logica dezvaluita abia la final, asa ca vi-l recomand cu toata caldura.

14 07 2007
alexandra

Ultimul film pe care la-m vazut a fost „The blair witch project” a fost super filmu…am vazut prima parte….super tare….chiar merita vazut….am crezut k ii real….da era doar o poveste….ii horror…ii vorba despre o vrajitoare….da am fost tare dezamagita knd am auzit k nu ii adevarata povestea…k eu am trait filmu din plin…=)))..asta este…uiati-va k merita vazut:*:*:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: